Тази събота, 13 април 2024 в парк-хотел София се проведе 23-та Национална среща – семинар на CIOFF® България. Форумът откри г-н Емил Павлов, председател на CIOFF® – България. Той приветства участниците и гостите в събитието, сред които бяха Радослава Недялкова – Председател на Асоциация на българските фоклорни състави в чужбина и г-жа Райна Манджукова – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

На срещата бе представен и подписан Меморандум за сътрудничество между CIOFF® и Асоциацията на българските фолклорни състави в чужбина, подкрепени от Изпълнителната агенция за българите в чужбина в лицето на г-жа Райна Манджукова. Каузата на двете организации в лицето на Емил Павлов и Радослава Недялков е опазване и популяризиране на българския фолклор и култура не само в Европа, но и по целия свят.

Председателят на АБФСЧ Радослава Недялкова и Надежда Георгиева – ръководител на БТФ « Феникс », Базел, Швейцария – член на асоциацията , представиха фолклорите състави в чужбина пред събралите се колеги от България, запознаха ги с нашите дейности и събития за граница и направиха полезни запознанства.

Управителният съвет на асоциацията и всички наши членове благодарим на г-н Емил Павлов, председател на CIOFF® – България за предоставената възможност и за доверието. Пожелаваме си много общи проекти оттук насетне и дълго и ползотворно сътрудничество между АБФСЧ и CIOFF® – България.

Повече за срещата :

admin
Author: admin