ПОКАНА ЗА ГОДИШНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АБФСЧ

Управителният съвет на Асоциацията на Българските фолклорни състави в чужбина, на основание чл. 23 от Устава и Решение от заседание на УС на АБФСЧ, състояло се на 1. 02. 2024 г., свиква Годишно общо събрание на АБФСЧ, което ще се проведе на 14.03.2023 г. (четвъртък), от 18:00 часа GMT, онлайн чрез платформата Зум или Гугъл Мийт.

Събранието ще се проведе при следния ДНЕВЕН РЕД:

  1. Приемане на отчет за дейността на АБФСЧ за 2023 година;
  2. Приемане на Годишен финансов отчет на АБФСЧ за 2023 г.;
  3. Обсъждане на плана за дейностите за 2024 г. на  АБФСЧ
  4. Освобождаване на членове и допълване на състава на УС на АБФСЧ :
  5. a)Освобождаване на Марина Иванова
  6. b)Нови кандидатури за членове на УС
  7. c)Гласуване и избиране на 2 нови члена на УС
  8. Други въпроси (зададени предварително по имейл или възникнали в хода на събранието)

 

Поканени са всички членове на АБФСЧ или техни упълномощени представители да вземат участие в Общото събрание (чл. 19 от Устава). Членовете се представляват в Общото събрание от представителите им, посочени в заявлението за членство. При невъзможност за присъствие, всеки член има право да упълномощи изрично чрез имейл друг представител на друга организация, предварително изпратен до асоциацията ни, преди датата на заседанието на ОС (чл. 20 от Устава). Пълномощниците могат да представляват едно юридическо лице по смисъла на Чл. 20. (1), и да бъдат упълномощени от максимум още един член на асоциацията, който да представляват на Общото събрание.

За член на асоциацията се смята всяко сдружение, кандидатствало за членство, получило одобрение от УС и заплатило членския си внос за 2024 година.

Право на глас по време на гласуването, по смисъла на чл. 27 от Устава, имат само пълноправните членове на асоциацията.

Всеки член на Асоциацията независимо от статута му има право да номира кандидат/и за УС, като предварително получи неговото изрично съгласие.

Кандидатът за член на УС трябва задължително да бъде представител на сдружение със статут на пълноправен член на АБФСЧ.

Кандидатурата става чрез попълване на Формуляр за номинация/кандидатура за членство в УС на АБФСЧ на следния линк : https://forms.gle/daR6tEibxUdJaQMw5

Крайната дата за изпращане на вашите номинации, кандидатури и/или предложения за нови точки в дневния ред е 29 февруари 2024. В срок до 7 дни преди датата на Общото събрание ще ви изпратим по имейл крайния вариант на дневния ред, листата на получените кандидатури за член на УС и линк към избраната платформа за нашето събрание.

 

До скоро !

 

От Управителния Съвет на АБФСЧ

admin
Author: admin